Hoe werken wij

Hoe werken wij

De start voor een nieuwe groep kinderen voor onze stichting begint met bezoeken van alle basisscholen In Maassluis. Onze muziekdocente brengt hierbij een bezoek aan alle groepen 5. Deze kinderen zijn reeds bekend met muziek omdat zij reeds in groep 4 Muziek in de Klas hebben gehad. Tijdens een extra muziekles worden de kinderen bekend gemaakt met instrumenten die gebruikt worden in de muziekverenigingen. 
Na de les wordt een formulier uitgedeeld en wanneer de kinderen belangstelling hebben kunnen ze het formulier ingevuld weer inleveren bij de juffrouw of meester. 

Kinderen en ouders worden vervolgens uitgenodigd voor een informatie avond. We proberen de informatie avond altijd een beetje inter-actief te maken zodat de ouders de informatie tot zich kunnen nemen en de meegekomen kinderen ook iets leuks kunnen doen. De vrijdag na de informatie avond gaan we dan van start met de cursus. 

Presentatie in het kort:

De cursus ziet er als volgt uit:

  • 6 gratis interactieve workshops waarbij de verschillende instrumentgroepen als slagwerk, koper en hout de revue gaan passeren. Na de eerste 3 workshops maken de kinderen een ruwe keuze voor welke instrumentgroep zij belangstelling hebben. De volgende 3 workshops zijn dan meer gericht op de instrumentgroep waarvoor gekozen is dus slagwerk, houten blaasinstrumenten of koperen blaasinstrumenten. In deze workshops zal dus meer gericht op de instrumentgroep les worden gegeven. Bij de 5e workshop krijgt u reeds een formulier mee met daarop de vraag of uw zoon of dochter door wil gaan naar de volgende 4 proeflessen. Bij de 6e workshop kunt u deze inleveren en tevens zullen op deze laatste les, alle kinderen een liedje voor u spelen wat zij in de laatste 3 workshops hebben ingestudeerd. U ben dan van harte welkom om mee te maken waarom samen muziek maken zo leuk is. 
    Na de 6 workshops in het muziekgebouw gaan de kinderen die zich daarvoor inschrijven door voor 4 proeflessen op de muziekschool. Op dit moment kunnen kinderen ook kiezen voor geheel andere instrumenten dan die wij hebben kunnen laten zien of horen zoals gitaar, piano, viool of zelfs harp.. Deze keuze is geheel vrij. Deze kinderen kunnen ook gewoon gebruik maken van de 4 proeflessen bij een vakdocent.
  • Belangrijk! Tijdens de 4 proeflessen, in januari, gaan we bij Music4Fun direct starten met samenspeellessen. Nog steeds op vrijdagmiddag op dezelfde tijd als waarop de workshops plaatsvonden. Onze muziekdocente zal met de kinderen dan starten met eenvoudige oefeningen en eenvoudige muziek. Alle kinderen die door zijn gegaan zijn van harte uitgenodigd. 
  • Zoals reeds beschreven krijgen de kinderen 4 gratis proeflessen op het door uw zoon of dochter gekozen muziekinstrument bij Muziek@Maassluis. Belangrijk hierbij is dat dag en tijdstippen van deze lessen in direct overleg met de vakdocent van de muziekschool tot stand komen. Onze stichting kan hier alleen een bemiddelende maar geen beslissende rol spelen.  
    Waarschijnlijk zullen deze lessen pas na de kerstvakantie plaats gaan vinden.
  • Na deze 4 proeflessen komt dan de uiteindelijke keuze om wel of niet door te gaan. Gaat uw zoon of dochter door, dan zullen onderstaande kosten in rekening worden gebracht.  

 De kosten:

Muziek@Maassluis:

4 gratis proeflessen.

Als uw kind ook lid wordt van onze stichting, kunt u profiteren van 25% korting op de reguliere lesprijzen. 

Prijzen 2017

Wekelijks individueel 15 min., of duoles 30 min.: € 27,00 p/m.  i.p.v. € 36,00 

Wekelijks individueel 20 min., of duoles 40 min.: € 36,00 p/m.  i.p.v. € 48,00 

Betaling na ontvangst factuur in één keer of in maandelijks termijnen via automatische incasso.

Kosten muziekinstrument huren bij M@M: € 15,00 p/m.

 

Stichting Music4Fun Maassluis:

6 gratis workshops. Kennismaking met diverse instrumenten.
Lidmaatschap € 25,00 per kwartaal vooraf te voldoen

25% korting op het lesgeld van Muziek@Maassluis

Wekelijkse samenspeelles van 45 minuten o.l.v. gediplomeerd muziekdocent

Bruikleen van een muziekinstrument uit ons assortiment (hoofdzakelijk blaasinstrumenten).

Zelfstandige optredens of deelname bij uitvoeringen van een van beide samenwerkende muziekverenigingen

Bezoek aan speciale concerten, evenementen of andere uitjes.

Wij hopen dat wij u hiermede voldoende informatie hebben verstrekt en anders zijn wij bereikbaar via info@music4fun-maassluis.nl of natuurlijk kunt u ons aanspreken bij de workshops.